Viking Global Investors, som ledes av den USA-baserte nordmannen Ole Andreas Halvorsen, planlegger å starte et nytt fond, ifølge CNBC.

Halvorsen er ifølge Forbes årlige liste over verdens rikeste personer god for 13,3 milliarder kroner, og innehar en 796. plass på listen.

Begynner neste år

Viking Global Investors forvalter 28,8 milliarder dollar, eller 178,7 milliarder kroner, ifølge CNBC.

Det nye fondet, Viking Global Oppurtunities, skal være et ledd i Vikings ønske om å få på plass en struktur for å investere i selskaper som handles lite i markedet. Det vil hente inn to milliarder dollar innen midten av november.

Den amerikanske tv-kanalen har informasjonen fra personer som skal ha blitt orientert om planen, men selskapet selv har ikke ønsket å kommentere saken.

Fondet skal etter planen være operativt og begynne å investere fra 1.januar 2015.

Blant verdens best betalte

Halvorsen har lenge vært et kjent navn i norsk finansbransje. De siste årene har han vært blant de best betalte hegdefondforvalterne i verden og hatt stor suksess med sine fond Viking Global og Viking Long.

I 2011 hadde han en inntekt på over 1,2 milliarder kroner.

Les også: Denne nordmannen dro inn 28 mrd. ifjor (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.