Ledere for stammene sier at kansellering av avtalene vil gjøre opp for den urett som ble gjort mot dem i 1982. Myndighetene ga da tillatelsen uten å forhøre seg med stammene, som bor på begge sider av grensen mellom USA og Canada.

Saken vil imidlertid trolig ikke bli lagt død. Advokatfirmaet som representerer selskapet som fikk kontrakten, Solenex LLC, sier de vil kjempe for å beholde avtalen.

Myndighetene sier imidlertid at det amerikanske direktoratet for skog- og landforvaltning unnlot å vurdere konsekvensene som olje- og gassutvinning ville få for stammenes kultur, inkludert religiøse verdier og virksomhet.

Det rundt 25 kvadratkilometer store området dekker stedet hvor Blackfoot-nasjonen i Montana og Blackfoot-stammene i Canada hadde sin opprinnelse. Det ligger rett vest for Blackfoot-reservatet.

Leieavtalen, som for lengst er suspendert, kan bli kansellert allerede 11. desember.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.