Senator Bob Corker sier han frykter at utenriksminister John Kerry har endret på Malaysias status i rapporten for å bidra til forhandlingene om frihandelsavtalen Trans-Pacific Partnership (TPP).

Malaysia ble løftet fra rapportens laveste rangering til en såkalt «watch list». Corker og andre medlemmer av senatets utenrikskomité sier det foreligger lite beviser for at situasjonen i landet har bedret seg.

– Vi er flere som frykter at oppgraderingen handler mer om å sikre at TPP blir en realitet, enn om omtanke for mennesker som utsettes for menneskehandel, sier han.

Også Cuba har blitt oppgradert i rapporten. I fjor ble de to landene enige om å normalisere forholdet seg imellom.

Kerrys statssekretær Sarah Sewall sier rangeringene er foretatt basert på en rekke faktorer, men avviser at politiske hensyn er tatt med i vurderingene. Hun minnet utenrikskomiteen om at Kerry oppfordret malaysiske myndigheter om å gjøre mer mot menneskehandel da han besøkte Kuala Lumpur onsdag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.