Donald Trump vil sende alle syriske flyktninger som ankommer USA tilbake til Syria hvis han blir valgt som president. Det uttalte eiendomsmogulen under et arrangement i New Hampshire onsdag.

Uttalelsen er blant de mest kontroversielle i en lang rekke omstridte budskap fra den republikanske presidentkandidaten de siste månedene.

– Om jeg vinner, skal de tilbake. Det sier jeg dere, de skal tilbake, sa Trump om syriske flyktninger som søker om asyl i USA.

– Jeg vet at mange folk vi si «å, det er ikke snilt». Men vi har ikke råd til å være snille. Vi tar vare på hele verden, fortsatte han.

Trump kritiserte også Barack Obama for å være passiv i Syria-konflikten, og han mente presidenten ikke har respekt hos den syriske presidenten Bashar al-Assad.

– Jeg garanterer dere at Assad lener seg tilbake og sier «den presidenten er et av de dummeste menneskene på jorden», sa han til latter fra salen i Keene i New Hampshire.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.