Amerikanske renter steg torsdag etter BNP-tall som viste at veksten i økonomien i USA i andre kvartal var overraskende høy.

BNP-veksten i andre kvartal i USA ble torsdag revidert til årlig takt på 3,7 prosent, og veksten var dermed betydelig sterkere enn det opprinnelige vekstanslaget på 2,3 prosent. På forhånd var det ventet at veksten for kvartalet ville bli oppjustert til 3,2 prosent, ifølge estimater innhentet av Bloomberg News.

- Økonomien er solid ut. Det er en ganske bredt oppsving i etterspørselen innenlands, sier sjeføkonom Michael Feroli i JPMorgan Chase til Bloomberg News.

Til tross for at noe av vekst-revideringen skyldes lagerbygging mener Capital Economics at andrekvartalstallene lover bra for veksten i tredje kvartal.

«Økonomien gjenvant mye moment i andre kvartal, og alle nøkkeltall for aktiviteten i juli og arbeidsmarkedet signaliserer at momentet fortsatte inn i tredje kvartal. Vi venter fortsatt at BNP-veksten i tredje kvartal blir rundt 2,5 prosent», skriver sjeføkonom Paul Ashworth i Capital Economics i en oppdatering.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.