John Hinckley Jr, som i 1981 skjøt og såret USAs daværende president Ronald Reagan, har fått rettens medhold til å slippe ut av institusjonen der han har vært innlagt siden attentatet.

Det var onsdag en føderal domstol besluttet at Hinckley, som i dag er 61 år gammel, kan flytte ut av institusjonen og bo fulltid hjemme hos sin mor i delstaten Virginia.

John Hinckley Jr avbildet på vei til en rettshøring i 2003. Foto: REUTERS/Brendan Smialowski/NTB Scanpix
John Hinckley Jr avbildet på vei til en rettshøring i 2003. Foto: REUTERS/Brendan Smialowski/NTB Scanpix (Foto: Reuters)

Onsdagens avgjørelse kom etter at Hinckleys advokater tidligere i år la fram saken for domstolen og argumenterte for at 61-åringen var klar til å vende tilbake til samfunnet.

Hinckley skjøt og såret Reagan og tre andre, blant dem presidentens pressesekretær James Brady, i et forsøk på å imponere barneskuespilleren Jodie Foster, som han var sykelig opptatt av.

Juryen fant ham ikke skyldig i drapsforsøk fordi han ikke var tilregnelig.

Følg markedet på DN Investor

Les mer på DN.no:

Inkasso­sakene øker spesielt blant yngre: - Det er et varsko (+)

Britisk økonomi vokser videre

Oljeprisene nær bunnivå for tre måneder

Iphone-salget stuper

Anbefalt av DNtv:

Sanders buet på av sine egne da han ba om støtte til Clinton
Bernie Sanders sine tilhengere er illsinte etter e-post-lekkasjene som angivelig viser at ledere i demokratenes nasjonalkomité forsøkte å undergrave kandidatens valgkamp for å bli partiets presidentkandidat.
01:19 Min
Publisert:

 

Slik spiller du Pokémon GO
Matias Hagen (22) viser deg hvordan du kan fange din første skapning i spillet Pokémon GO.
02:16 Min
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.