Det amerikanske utenriksdepartementet har opplyst at de nye sanksjonene vil tre i kraft i siste halvdel av august.

Amerikanske myndigheter mener å ha slått fast at Russland sto bak giftangrepet på den russiske tidligere dobbeltagenten Sergej Skripal og hans datter. Også Storbritannia og andre vestlige land har anklaget Russland for å stå bak angrepet i den britiske byen Salisbury tidligere i år.

Myndighetene i Russland har gjentatte ganger avvist at de hadde noe med forgiftningen å gjøre.

Dmitrij Peskov, talsmann for Russlands regjering, sa torsdag at de varslede nye amerikanske sanksjonene er fullstendig uakseptable. Han mener også at de er ulovlige.

Russiske myndigheter har likevel ikke gitt opp håpet om et bedre forhold til USA. Også president Donald Trump har ofte tatt til orde for å bedre forholdet mellom USA og Russland.

– Moskva håper fortsatt å utvikle konstruktive relasjoner med Washington, sier Peskov.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Han har brukt 0,3 mm av Mjøsa for å berge avlingen
Grønnsaksbonde Per Odd Gjestvang fra Vang gård på Toten har berget deler av avlingen i ekstremtørken ved å pumpe opp vann fra Mjøsa.
01:46
Publisert: