Sanksjonene kommer som en reaksjon etter det kjemiske angrepet mot Sergej Skripal, som er tidligere spion, og hans datter i Storbritannia i mars, melder medier i USA og Storbritannia.

Første runde av sanksjoner skal dreie seg om å stanse eksport av varer relatert til «nasjonal sikkerhet» til en verdi av hundrevis av millioner dollar, skriver NBC.'

Russland nekter

Dersom Russland ikke kommer med garantier om å avstå fra fremtidige kjemiske angrep, vil reaksjoner også komme i form av reduserte diplomatiske relasjoner, samt å nekte Aeroflot-fly å lande i USA.

Talsperson Heather Nauert i amerikansk UD opplyser at sanksjonene trer i kraft 22. august, skriver BBC.

Den russiske ambassaden i Washington har ikke kommentert saken, men russiske myndigheter har hele tiden nektet for å ha noe med hendelsen å gjøre.

Vil ha slutt på etterforskningen

Meldingen fra Washington kommer samme dag som president Donald Trumps advokat Rudolph Giuliani ber spesialetterforsker Robert Mueller avslutte Russland-granskingen «uten ytterligere forsinkelser». Etterforskningen tar for seg mulig russisk innblanding i det amerikanske presidentvalget i 2016.

Muellers etterforskere ønsker å intervjue presidenten og spørre ham om hvorvidt han har forsøkt å hindre håndhevelsen av loven ved blant annet å ha sparket FBI-sjef James Comey.

Giuliani sa onsdag ettermiddag at Trumps advokatstab har svart på Muellers siste forespørsel. Men Giuliani, som er presidentens toppadvokat, oppga ingen detaljer om hva svaret er. Han ber imidlertid Mueller avslutte Russland-granskingen uten å kaste bort mer tid.

– Det er på tide at spesialetterforskerens kontor avslutter sin granskning uten ytterligere forsinkelser, sa Giuliani onsdag ettermiddag.

En annen av Trumps advokater, Jay Sekulow, sier at presidentens advokater har sendt skriftlig svar til Mueller, men unngår i likhet med Giuliani å utdype noe om hva som står i svarbrevet.

Trumps advokater mener at etterforskere ikke kan spørre Trump om handlinger han har foretatt så lenge han innehar presidentembetet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Sondre Nordstad Moen er Europas raskeste maratonløper.
Fart, smerte og vilje – slik kommer han seg gjennom løpets 42.195 meter.
01:37
Publisert: