Den amerikanske sentralbanken stanser kapitalplanene til de amerikanske virksomhetene til Deutsche Bank og Santander, etter en gjennomført stresstest av bankene.

Det skriver Financial Times torsdag.

Bankene, som er størst i henholdsvis Tyskland og Spania, viste ifølge en ledende ansatt i sentralbanken Federal Reserve «alvorlige svakheter i kapitalplanlegging og risikostyring».

Lederen sier at enhver bank med kroniske problemer på disse områdene, før eller siden vil kunne stå overfor en situasjon hvor de pålegges spesifikke endringer i driften, eller betale straffeavgifter.

Santander har nå mislyktes i testen, som er kjent som «Comprehensive Capital Analysis and Review» (CCAR), to år på rad, mens Deutsche ble testet for første gang i år.

Manglende godkjenning forhindrer USA-virksomhetene til utenlandske banker fra å overføre kapital til sine morselskaper, og understreker den strengere holdningen fra Fed mot utenlandske banker, som sentralbanken frykter at den vil måtte støtte i en krisesituasjon.

For første gang siden testene ble igangsatt i 2009, ga Fed godkjenning av samtlige amerikanske bankers kapitalplaner, noe som åpner for høyere utbytter og mer omfattende tilbakekjøp av aksjer.

 

Les også: Asia i dag: Vil tvangsfusjonere selskaper og skape globale giganter

- De fikk Nobelprisen, men jeg fikk pengene

USA i dag: Rekordbonuser på Wall St.  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.