Forvalter og administrerende direktør Chris Rynning i børsnoterte Origo Partners mener trykkingen av penger i USA er ute av kontroll, og at markedet snart vil miste tilliten til amerikanske dollar, skriver Finansavisen.

- Jeg tror USA kommer til å gå inn i en dyp finansiell krise de neste årene, sier han til avisen

Rynning, opprinnelig fra Nøtterøy men bosatt i Asia siden begynnelsen av 1990-tallet, beskytter nå sine egne investeringer ved å flytte aktiva ut av dollar, og han anbefaler alle andre investorer å gjøre det samme.

«Run on the dollar»

Han mener amerikanere lever over evne, og at dette bare har vært mulig fordi dollaren har vært en reservevaluta for verden forøvrig. Han sier til Finansavisen at et slags «mini-run» på dollaren allerede er i gang, og at dette vil forsterke seg i tiden fremover.

Det vil ifølge Rynning kunne skape en sterk reell inflasjon i USA, som kan møtes ved å trykke mer penger. Forvalteren mener imidlertid dette vil kunne dramatisk forverre situasjonen.

Forvalteren er overbevist om at den kinesiske valutaen renminbi, som i dag er den syvende mest handlede i verden, på sikt vil overta dollarens status som verdens reservevaluta fordi verden handler med Kina og trenger kinesisk valuta.

Les også: Tror Yellen vil senke verdens børser med 50 prosent

 

Slakter pengetrykkingen til Federal Reserve

 

USA har nådd gjeldstaket

USA irritert på Kinas valuta-krumspring  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.