Demokratenes leder i etterretningskomiteen i Representantenes hus, Adam Schiff, mener Ivanka Trump og Steve Bannon kan bidra til å avdekke om Donald Trump fikk russisk bistand i valgkampen.

Komiteen bør også innkalle en rekke andre som kan kaste lys over saken, mener Schiff.

En anonym kilde sier til nyhetsbyrået Reuters at Bannon vil møte i komiteen tirsdag, men dette er ikke bekreftet fra annet hold.

Sentral

Bannon var en sentral rådgiver for Donald Trump i valgkampen og fikk etter innsettelsen jobb som presidentens sjefstrateg. Han ble også medlem av det nasjonale sikkerhetsrådet.

64-åringen røk etter hvert uklar med Trump og måtte forlate Det hvite hus. Han er en av kildene som er intervjuet i en ny bok om Trump, som er ført i pennen av Michael Wolff.

Boka «Fire and Fury» omtaler Trump som uengasjert, mentalt ustabil og helt uskikket til å være president.

Forræderi

Bannon beskylder også Trumps sønn Donald jr. og svigersønn Jared Kushner for forræderi i forbindelse med et møte de hadde med en russisk advokat som hevdet å ha informasjon som kunne skade Trumps rival Hillary Clinton.

Republikanerne har flertall i Representantenes hus og derfor også i etterretningskomiteen. Den endelige beslutningen om hvem som skal innkalles og vitne, ligger derfor hos dem og ikke hos demokratene.

(©NTB)(Vilkår)