Sundar Pichai (43), toppsjef i søkemotorgiganten Google, er tildelt aksjer verdt rundt 200 millioner dollar fra morselskapet Alphabet, skriver både Financial Times og Bloomberg mandag.

Aksjene tilfaller toppsjefen først fra 2019 og utover. 

Da tildelingen av aksjene ble gjort i forrige uke var verdien rundt 205 millioner dollar. Alphabet-aksjen har falt noe siden den tid og Bloomberg anslår at dagens verdi er på rundt 199 millioner dollar, tilsvarende 1,7 milliarder norske kroner.

Ingen toppsjef i et børsnotert selskap i USA var i nærheten av å få en like høy betaling ifjor. Ifølge Financial Times mottok Discovery Communication-sjef David Zaslav fjorårets høyeste lønnspakke i USA på 156 millioner dollar.

Pichai ble toppsjef i søkemotorgiganten da Google ble omorganisert ifjor høst.

Pichai, som har mastergrader fra Stanford og Wharton, begynte i Google i 2004. Siden den tid er han ifølge Financial Times blitt tildelt aksjer verd over 650 millioner dollar. Det gjør han til en av verdens rikeste ikke-gründere i teknologiverdenen, skriver avisen.

Det er imidlertid fremdeles et stykke opp til Eric Schmidt, som var den første toppsjefen som selskapet hentet eksternt. Den tidligere Google-sjefen har aksjer i Alphabet som er verd rundt 3,2 milliarder dollar, skriver Financial Times.

Følg markedene i DN Investor

Les også:

Ser over 80 prosent sannsynlighet for resesjon i Norge  

Analytikere ser ingen rask REC-bedring  

Nå er denne Teslaen historie

Se DNtv: Racer-Ferrari auksjonert for rekordsum

Racer-Ferrari auksjonert for rekordsum
En 1957 Ferrari 335 Sport Scaglietti ble solgt for rekordhøye 32 millioner euro, 305 millioner kroner, på en auksjon i Paris denne helgen. Bilen er en av de mest ikoniske fra motorsportens historie.
01:03
Publisert:

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.