Amerikanske aksjer endte i negativt terreng for fjerde handelsdag på rad, men tirsdagens nedtur var av det moderate slaget.

Brexit-frykt samt flere nært forestående sentralbankmøter har ført til økt risikoaversjon i markedet de siste ukene. Federal Reserve kunngjør rentebeslutningen for juni i morgen. Markedet mener sannsynligheten for renteøkning er lik null, ifølge markedsdata fra Bloomberg.

- Brexit heller bensin på bålet for risikoaverse investorer. Markedet er allerede bekymret for avtagende global vekst og den manglende evnen til sentralbankenes politikk til å demme opp for nedgangen. Globale vekstbekymringer er en faktor fordi vi ikke vet hva Federal Reserve mener om det, men avhengig av språket de bruker i morgen, kan det de sier føre til at markedet tar seg opp igjen, sier analytiker Jasper Lawler i CMC Markets til Bloomberg News tirsdag.

Oppgang i detaljhandelen

Før børsåpning la amerikanske myndigheter frem månedlig statistikk som viste at Detaljhandelen i USA var opp 0,5 prosent på månedsbasis i mai. Uten bilsalget var detaljhandelen opp 0,4 prosent på månedsbasis, viser tall fra amerikanske statistikkmyndigheter tirsdag.

På forhånd var det ventet at detaljhandelen ville være opp 0,3 prosent på månedsbasis, ifølge en sammenstilling foretatt av Bloomberg News. Uten bilsalget var den ventet opp 0,4 prosent.

- Det var fint å se gode detaljhandelstall, men på toppen av dem har du brexit, spekulasjoner rundt Fed og at markedet fortsatt er nær toppen. Det får investorene til å forbli forsiktige, sier Richard Sichel i Philadelphia Trust Co til Bloomberg.

Råvarer fulgte aksjemarkedet nedover tirsdag. Den amerikanske råoljen WTI falt 1,1 prosent til 48,36 dollar for et fat med levering neste måned. Sink og kobber falt også, mens aluminium steg 0,6 prosent.

De store oljeselskapene endte svakt ned. Exxon Mobil Corporation falt 0,2 prosent, mens Chevron endte ned 0,8 prosent.

Kinesiske børskjemper stiger

Det kinesiske søkemotorselskapet Baidu, som er notert på Nasdaq, falt 1,7 prosent etter at selskapet kuttet guidingen regnskapsmessig for andre kvartal 2016. Selskapet venter nå omsetning i andre kvartal på mellom 2,81 og 2,82 milliarder dollar, mot tidligere 3,12 og 3,19 milliarder.

Det kinesiske ehandelsselskapet Alibaba, som er notert på New York-børsen, steg på sin side 3,1 prosent etter å satt som mål å doble antall transaksjoner innen 2020. Selskapet vil også øke omsetningen med 50 prosent innen regnskapsmessig 2017.

Indeksene (sluttkurser)

 

 

Følg markedene med DN Investor

Les også:

Grafen som viser at frykten bare fortsetter å øke  

Verdens antatt tryggeste investeringer har aldri vært dyrere

Dette er verdens beste restauranter  

- Anbefalt av DNtv:

Tesla Model X endelig i Norge
Se vår første prøvekjøring av verdens første elektriske suv.
01:29
Publisert:
 

Hør ny episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Er Vipps egentlig så revolusjonerende? Hvilke biler kjører vi om ti år? Og er det virkelig bråstopp i næringseiendom?

 

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.