Beslutningen kommer fram i et brev som avisen The Washington Post har fått tilgang til.

Justisdepartementet instruerer fengselsmyndighetene om å ikke fornye avtaler om privat fengselsdrift når de utløper og reduserer antallet så mye det lar seg gjøre. Målet på sikt er å kutte ut alle private fengselsanstalter.

– Private fengsler gir ikke samme nivå på kriminalomsorgen og de tjenester vi ønsker. Vi sparer ikke penger, og anstaltene har heller ikke ønsket nivå på sikkerhet og trygghet, står det i begrunnelsen fra justisdepartementet.

En rekke hendelser de siste årene har vekket debatt om private fengsler. Blant annet døde en fengselsbetjent i 2012 i et fengselsopprør i Mississippi. (©NTB)

Følg markedene med DN Investor

Les også:

Oljeprisen stiger over 50 dollar fatet

- I dag har vi nådd en balanse. Det er en milepæl

- Det blir et tema hvis oljeprisen faller under 40 dollar  

Hør DNs podcast der vi blant annet diskuterer høsten i aksjemarkedet, utsiktene for rentekutt og om bunnen er nådd for norsk økonomi.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Episode 4: Slik gikk det med Sunniva i Norseman Xtreme Triathlon
DNtv har fulgt Sunniva Dring (35) frem mot ett av verdens hardeste triatlon denne helgen. Her kan du bli med på hennes spektakulære ferd med 226 km svømming, sykling og løping fra Eidfjord til Gaustatoppen.
05:01
Publisert: