Renten på den amerikanske tiåringen er ned 5,6 basispunkter fredag formiddag til 2,35 prosent.

DNB Markets forklarer noe av nedgangen i renten på amerikanske statsobligasjoner med økt risikoaversjon i markedet på grunn av uroen i Irak der USA sa i natt åpnet for luftangrep mot opprørsgruppen Isil.

Lite markedsutslag

Fredag publiseres de foreløpige tallene for produktivitet for andre kvartal i USA.

Ifølge estimater fra Bloomberg News ventes produktiviteten å vokse med om lag 1,5 prosent mot et fall på rundt tre prosent i forrige kvartal. Arbeidskraftkostnadene ventes å stige med om lag én prosent mot en økning på om lag seks prosent i forrige kvartal.

Nordea Markets viser til at arbeidskraftkostnadene er viktige for inflasjonsutviklingen, men tallene pleier ikke å bidra til noen markedsutslag.

«Men overraskelser kan nå gi utslag fordi markedet er veldig følsomt overfor nyheter som kan peke i retning av at et inflasjonspress bygges opp», skriver Nordea-økonomene i sin morgenrapport.

Styrket  krone

Euro er fredag morgen om lag uendret mot dollar fra foregående dags sluttkurs.

Euro handles i morgentimene rundt 1,3380 dollar, etter at det ikke kom noen overraskelser fra Den europeiske sentralbanken (ESB) på torsdagens rentemøte.

Den norske kronen styrket seg i går etter at norsk industriproduksjon overrasket på oppsiden. Kronen styrket seg ettersom rentekutt fra Norges Bank blir stadig mindre sannsynlig, skriver Nordea Markets i sin morgenrapport fredag.

Den norske kronen noteres til 8,3729 mot euro fredag formiddag, og har svekket seg om lag 3 øre mot euro siden børsslutt torsdag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.