40 prosent av selskapets ansatte skal få økt lønn, og innen 1. februar neste år skal samtlige av kjedens ansatte i USA ha en timelønn på over 10 dollar. Det tilsvarer omtrent 76 norske kroner etter dagens kurs.

Innen 1. april i år vil alle ansatte tjene minst 9 dollar i timen.

Butikkjeden – som selger alt fra dagligvarer til ammunisjon, sportsutstyr og elektronikk – har 2,2 millioner ansatte i 27 land og 1,3 millioner i USA. Det gjør selskapet til verden og USAs største private arbeidsgiver.

Wal-Mart har fått sterk kritikk for de ansattes lave lønn, og fagforeninger har krevd at Wal-Mart hever lønnen til minst 15 dollar i timen.

Med den nye økningen vil selskapets ansatte ha en lønn som ligger minst 2,75 dollar høyere enn den føderale minstelønnen, som er på 7,25 dollar timen (55 norske kroner). Mange byer og delstater har minstelønnssatser som er høyere enn den føderale.

Selskapets nye ansettelsespolitikk vil også innebære at ansatte gratis kan fullføre videregående skole og få støtte til å ta høyere utdannelse.

 

LES OGSÅ: EU vil fortsatt hjelpe Italia med å håndtere flyktningestrømmen i Middelhavet

Svakere oljepris og gresk uro sender Wall Street ned

Uenighet om fredsstyrker i Ukraina  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.