Frankrike vil ha en gransking av andre europeiske bilmerker etter avsløringen av at Volkswagen har manipulert utslippsdata for sine dieselbiler i USA.

Amerikanske miljømyndigheter sier de har funnet programvare i tyske Volkswagens biler som kniper igjen utslippene av miljøskadelige nitrogenoksider når bilene gjennomgår tester. I vanlig bruk skal bilene slippe ut langt mer av de skadelige stoffene, som ødelegger luftkvaliteten og forårsaker helseskader.

Frankrikes finansminister Michel Sapin sier til fransk radio at grundige tester av biler fra andre europeiske produsenter også er nødvendig for å gjenopprette tilliten til bilindustrien.

Faller mer

Aksjefallet for den tyske bilkjempen fortsatte da Frankfurt-børsen åpnet tirsdag. Fallet i morgenhandelen var på over 4 prosent. Dagen før stupte VW-aksjen med over 17 prosent. Konsernet risikerer bøter på opptil 18 milliarder doller (rundt 145 milliarder kroner) i USA.

Følg VW-aksjen her

VW har inntil videre stanset salget av dieselbiler med firesylinders motor i USA. (©NTB)

Les også på DN:

Rec kan stenge all kapasitet ved USA-anlegg

Bank kutter 100 ansatte

- Jeg er spent fast til verdens kraftigste jagerflymotor  

Se på DNtv: Hun har aldri fått bedre service med en sur mine

Hun har aldri fått bedre service med en sur mine
It-sjef Maria Willoch pendler fra Oslo til København opp til fire ganger i uken. Hun mener det er agressive og nedlatende folk som er problemet i sikkerhetskontrollen - ikke de ansatte.
01:12
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.