Børsene i USA åpnet lite endret mandag, etter at indeksene sluttet på nye rekordnoteringer fredag. Og gjennom mandagen forandret tallene seg lite.

Wall Street Journal viser til at den politiske uroen i Hellas tynger det europeiske aksjemarkedet.

- Det greske valget skremte markedet i Europa noe, men det er ferievolumer på børsen som kan overdrive bevegelsene. Vi har vært gjennom lignende tidligere, og jeg tror det er en av disse «forestillingene» som dukker opp, sier økonom Peter Cardillo i Rockwell Global Capital til Wall Street Journal.

Mye å fordøye

- Det er mye investorene skal fordøye ved inngangen til 2015, sier forvalter James Buckley i Baring Asset Management til Bloomberg News.

Buckley tror fokuset vil være med makroøkonomiske hendelser, og mener at amerikansk økonomi er det eneste lyspunktet.

- Økonomien gjør det fenomenalt bra, det i seg selv er en grunn til å være optimistisk, sier Buckley.

Cardillo i Rockwell Global Capital viser til at fryktelementet er redusert.

- Det at økonomien vokser i en ganske god takt med fravær av inflasjon og med en sterkere dollar er godet tegn for aksjer, sier Cardillo.

 

Slik endte nøkkelindeksene i USA mandag:

Dow Jones - ned 0,07 prosent til 18.039 poeng.

Nasdaq Composite - opp 0,00 prosent til 4.807 poeng.

S&P 500 - opp 0,11 prosent til 2.091 poeng.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.