President Donald Trump har ansatt noen av de rikeste menneskene som noensinne har jobbet på øverste nivå den amerikanske administrasjonen og regjeringen. Opplysninger om økonomien til rundt 180 av de øverste tjenestemennene må føres opp i offentlige tilgjengelige dokumenter, og sent fredag friga Det hvite hus flere av disse, melder nyhetsbyrået AP.

Presidentens talsmann Sean Spicer sier dokumentene vil vise at mange har satt mye til side for å kunne ta del i styringen av landet. Ifølge regjeringens etikkråd har et flertall av Trumps nominerte en "kompleks" eller "ekstremt kompleks" privatøkonomi. I Obamas tid hadde flertallet av de ansatte en økonomi som ble vurdert som "enkel" eller "moderat".

Dokumentene viser at presidentens datter Ivanka og hennes ektemann Jared Kushner fortsatt vil nyte godt av avkastningen fra investeringer verdt 741 millioner dollar eller rundt 6,3 milliarder kroner, skriver New York Times. Ivanka Trump har fortsatt en eierandel verdt flere millioner dollar i et Trump-hotell like i nærheten av Det hvite hus. Flere etikkeksperter sier det er bekymringsfullt at utenlandske delegasjoner kan velge nettopp det hotellet i håp om å få en bedre mottakelse i den nye administrasjonen. Både Kushner og Ivanka Trump har rådgiverstillinger som formelt plasserer dem i presidentens indre krets.

(DN+) Les vår test av hotellet: En natt hos Trump dnPlus

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Elon Musk : - En revolusjon i romfarten
Romselskapet SpaceX gjennomførte torsdag en oppskyting og landing av en gjenbrukt rakett. En del av raketten som ble brukt torsdag, det såkalte første trinnet, ble brukt til å sende opp det ubemannede romskipet Dragon for et år siden.
01:05
Publisert: