Når Kongressen samles, er det bare noen timer igjen til å forhandle fram en eller annen avtale som kan forhindre store skatteøkninger og kutt i velferdsutgiftene på statsbudsjettet.

Sentrale i forhandlingene blir visepresident Joe Biden og Republikanernes leder i Senatet, Mitch McConnell.

Forhandlingene har foregått i lengre tid uten at partene har nærmet seg hverandre med realistiske forslag til kompromiss. Noen håper også at sterke reaksjoner på børsen i New York kan alarmere politikerne tilstrekkelig til å få fram en avtale.

En avgjørende uenighet gjelder de nåværende skattelettene. Demokratene mener skatteøkninger for dem som tjener over 250.000-400.000 dollar, tilsvarende 1,2 -2,2 millioner kroner, er nødvendig for å begynne å redusere USAs statsgjeld. Det har Republikanerne til nå sagt nei til.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.