Så sent som på våren 2015 ble det gitt klarsignal fra Telia Soneras hovedkontor om utbetalinger til diktatorens fond «Childrens Sports Development». Det ble utbetalt 3,5 millioner svenske kroner i 2014 og 4,2 millioner kroner i 2015, skriver avisen.

Teliasoneras sjef for etikk Michaela Ahlberg bekrefter bidragene til fondet, men mener selskapet har vært åpne om disse bidragene. Dette avviser forsikringsselskapet Folksam, en av de største aksjeeierne i Teliasonera, som opplyser at de ikke er informert om bidragene til Karimovs fond, til tross for at de har spurt flere ganger.

Teliasonera har de seneste årene vært knyttet til flere korrupsjonsskandaler i både i Usbekistan og Aserbajdsjan.

Den 77 år gamle autoritære president Islam Karimov har styrt Usbekistan med hard hånd siden før Sovjetunionens sammenbrudd. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les mer:

Kompisbank slår seg selv konkurs

Kongsberg Maritime: Samtlige bemanningskutt vil skje i Norge

Slik testes årets firmabil (vinneren avsløres på onsdag)

Norges viktigste firmabiltest
DNs firmabiltest er gjennomført for 21. gang, hvem blir årets vinner?
02:20
Publisert: