Mens den beste sommeren på flere år går mot slutten, flommer likevel kysten over av usolgte fritidseiendommer, skriver Finansavisen lørdag.

Kun fire solgte
I den populære sørlandskommunen Lillesand er det bare solgt fire hytter langs sjøen siden påske, der den dyreste gikk for 8,5 millioner kroner.

Eiendomsmegler Gustav J. Sædberg i Meglerhuset Sædbærg i Kristiansand bekrefter at farten har avtatt, spesielt i det øvre sjiktet.

- Det er blitt solgt en eiendom i Lyngør til over 30 millioner kroner og én i Grimstad til rundt 10 millioner kroner, ellers har det ikke vært noen særlig fart på de dyre objektene på Sørlandet, sier han til Finansavisen.

Én milliard usolgt
Fredag formiddag var det 474 fritidsboliger for salg via rubrikktjenesten finn.no i kategorien "populære områder ved sjøen".

59 av eiendommene er i prisklassen over ti millioner kroner, og den samlede verdien var 970 millioner kroner, opplyses det.

Prøver fortsatt
Fortsatt sliter investor Atle Brynestad og Linn Stokke med å selge fritidseiendommen på Bergsøya utenfor Lillesand, som har vært til salgs i over ett år med en prislapp på 35 millioner kroner.

Det har heller ikke vært napp for hovedgården Tåtøy Østre i Kragerø Kommune, som i mars ble satt ned med to millioner kroner, til 48 millioner kroner. Eiendommen ble lagt ut for salg i 2010.

- Vi kutter prisen for å komme markedet litt i møte. Men to millioner kroner er lite i dette gamet her, sa eiendomsmegler Terje Tinholt til DN.no da.

En annen strandeiendom, til 24,9 millioner kroner på Nøtterøy, har atpåtil kommet på markedet igjen etter at personen som kjøpte eiendommen i juni, ikke kunne betale for seg.

De 10 dyreste fritidseiendommene ved sjøen:

Les også:
Filmen om Apple-gründer Steve Jobs slaktes

Vil frede sørlandsperler (2010)

- Rik på å kjøpe hytte? Glem det!
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.