Avtalen mellom påtalemyndigheten i USA og meglerhuset innebærer at det blir tatt ut utsatt tiltale mot J.P. Morgan.

Det gir meglerhuset to år på å utbetale de avtalte 1,7 milliarder dollarene til kundene, og på å sørge for selskapets prosedyrer for å hindre økonomisk kriminalitet blir gode nok.

En rekke av J.P. Morgans kunder tapte sparepengene sine etter at de overførte dem til Madoff som øyensynlig hadde plassert dem i fond som ga rekordartet avkastning. Da systemet raknet, viste det seg at fondene var et luftslott og at Madoff i hovedsak hadde brukt innskuddene på sin egen ekstravagante livsstil og på å betale ut andre kunder.

Avtalen mellom J.P. Morgan og myndighetene er den største noen sinne, både med hensyn til utbetaling til kunder og med tanke på innrømmelse av brudd på banksekresselovene i USA, skriver The Wall Street Journal.

Det var i desember 2008 at den tidligere finanstoppen ble arrestert, mistenk for å ha stått bak en såkalt Ponzi-svindel, eller noe som minnet om et pyramidespill.

Les også: Hvordan var det mulig?

Madoff ble senere dømt til 150 års fengsel av en dommer som mente finansmannen var ekstraordinært ond.

Les også: Madoff fikk 150 år (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.