I år ble til sammen 11.539 konfirmert av Human-Etisk Forbund. Ifølge forbundet tilsvarer det 18,4 av alle 15-åringer i Norge.

– Nesten hver femte ungdom i Norge velger å konfirmere seg humanistisk i år, sier generalsekretær Trond Enger.

Humanistisk konfirmasjon er et tilbud om et kurs i livssyn og etikk, der ungdommene reflekterer og diskuterer sammen i grupper. Kurset avsluttes med en høytidelig seremoni.

Å gi ungdommene valget om de vil konfirmere seg kristent, humanistisk eller ikke i det hele tatt, er blitt godt forankret i Norge.

– Konfirmasjon er for mange ungdommer et av de første viktige verdivalgene. Vårt mål er at kurset skal gi ungdommene et godt grunnlag når de skal ta viktige valg også senere i livet, sier Enger.

De siste fem årene har det vært en jevn økning på antall humanistiske konfirmanter hvert år.

– Vi håper selvsagt på ny rekord i 2019 og vi jobber sammen med våre frivillige med å tilrettelegge på best mulig måte der det er fulle kurs allerede, sier generalsekretæren.

Påmelding til Humanistisk konfirmasjon 2019 er åpen fram til 1. oktober.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Ingen iq-test og padletevling med NHSTs nye konsernsjef
– Jeg kommer nok heller til å invitere på en hyggelig tur i skogen, Sier Hege Yli Melhus Ask.
01:24
Publisert: