– Jeg synes det er alvorlig, vi har nulltoleranse for seksuell trakassering. Prosenten er i seg selv lav, men det er altfor mange som opplever dette. Og da først og fremst fra kolleger, sier rektor Marit Boyesen ved UiS til Dagsavisen Rogalands Avis.

Undersøkelsen, som er utført av Stamina Census, viser at 47 ansatte ved UiS er blitt seksuelt trakassert av en kollega. Det tilsvarer 3,8 prosent av universitetets 1.200 ansatte.

To professorer ved universitetet har sluttet etter varslingssaker de siste årene. I tillegg kommer den profilerte Langeland-saken.

– En del av grunnen til denne kartleggingen er at vi skal fortsette den forebyggende innsatsen vi er i gang med. Foreløpig har vi ikke noe å sammenligne med, men det får vi når resultatene fra den nasjonale undersøkelsen kommer, sier Boyesen.

UiS begynte å måle utbredelse av mobbing og trakassering i 2009. Da viste undersøkelsene at 11 prosent av de ansatte rapporterte selvopplevd mobbing. I 2019 har tallet sunket til 5,8 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.