Et av tiltakene regjeringen kan vurdere for å stanse covid-19-spredning er å gjøre all undervisning i høyere utdannelse digital. Det mener rektor Svein Stølen ved Universitetet i Oslo er urimelig, skriver VG.

– Det handler om unge mennesker. De bygger sin egen kompetanse, og samfunnets kompetanse, og da må vi hjelpe til. Dette er en utrolig viktig investering for samfunnet, og vi kan ikke tenke at de utvikler like mye kompetanse om de blir sittende hjemme, sier Stølen.

Rektoren er også bekymret for at situasjonen vil føre til at færre fullfører.

– Jeg tror det beste for å unngå det er å ha en viss fysisk tilstedeværelse, med smittevern og strenge regler.

Forsknings- og utdanningsminister Henrik Asheim (H) er også bekymret for studentene.

– Dette er et tiltak som først og fremst er tenkt i krisesituasjon for å håndtere lokale utbrudd. Jeg kan forsikre Stølen om at terskelen for å stenge ned utdannelsesinstitusjonene er høy, skriver Asheim i en epost til VG.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.