Mandag morgen ble det klart at Anne Lindboe går på dagen som administrerende direktør i Private Barnehagers Landsforbund (PBL) etter fire år i stillingen. Til DN sier hun at det har vært en prosess som har pågått det siste halve året.

– Jeg har funnet ut at jeg må tilbake til røttene. Jeg har bakgrunn som barnelege og barneombud, så nå vil jeg profittmaksimere for samfunnet. Det er ingen konflikt som ligger til grunn, og det var fantastisk de fire årene jeg fikk jobbe i PBL, sier Lindboe.

I PBLs årsrapport for 2020 fremgår det at hun ikke får en sluttpakke. På spørsmål om hva som er grunnen svarer hun:

– Det vil jeg ikke gå inn på. Det jeg kan si er at jeg har et veldig godt samarbeid med styret og organisasjonen jeg har ledet.

– Var det ditt initiativ å ikke ha noen sluttpakke da du ble ansatt, eller var det noe styret ville?

– Det er ikke noe jeg har sett et behov for å ha.

Ideell retning

Lindboe er full av lovord om organisasjonen hun nå forlater.

– Nå vil jeg gå i litt mer ideell retning. Vi har sett under koronapandemien at dette med utenforskap er blitt særlig aktuelt. Å jobbe for en samfunnsnyttig organisasjon som kan gjøre en forskjell er noe jeg vil gjøre fremover, innenfor områder der jeg kan bruke samfunnsengasjementet mitt så godt som mulig.

Hun mener det ikke ville vært bra hverken for henne selv eller bedriften å ha en toppleder som hadde tatt beslutningen om å søke nye utfordringer.

– Jeg er skrudd sammen sånn at når jeg i hodet mitt har bestemt meg for at jeg vil gjøre noe annet, så er det bare å rive av plasteret og gå videre. Skulle jeg ventet til jeg fikk en ny jobb ville det tatt lang tid. Jeg har fått noen henvendelser, og skal bruke tid på å finne noe som er riktig, sier Lindboe.

PBL-styret har konstituert Jørn-Tommy Schjelderup som administrerende direktør. Schjelderup har jobbet i PBL siden 2001 og kommer fra stillingen som viseadministrerende direktør.

Seks måneder

Styreleder i PBL, Eirik Husby, sier at styret og Lindboe hadde en «tett og god dialog» gjennom desember før avgangen ble kunngjort 3. januar. Han legger til at prosessen med å finne en ny, permanent administrerende direktør nå skal settes i gang.

– Det var Annes beslutning om å fratre, og det er noe styret bare må ta til etterretning. Det finnes aldri god timing for en slik avgang, men vi ble enige om at rundt årsskiftet ville være et naturlig tidspunkt å gjøre det på, sier Husby.

Heller ikke styrelederen vil gå nærmere inn på hva som er grunnen til at Lindboe ikke hadde en sluttpakke.

– Det er et forhold mellom oss hva slags avtaler vi eventuelt har, og jeg synes det blir feil å kommentere det.

På spørsmål om hva slags tidsperspektiv styret har på å finne Lindboes arvtager, svarer Husby:

– Vi har ennå ikke satt oss ned og snakket om hva vi leter etter, men da vi ansatte Anne tok det om lag seks måneder. Det er kanskje et lignende tidsrom vi ser på her også, sier styrelederen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.