Handelshøyskolen BI faller seks plasser i rangeringen av verdens beste masterprogrammer innen økonomi og administrasjon. Dette viser årets Masters in Management kåring som ble publisert av Financial Times på søndag.

BI faller fra plass 71 til plass 77 i kåringen. Til sammenligning holder erkerivalen NHH stand på plass 65 i kåringen. Avstanden mellom BI og NHH på listen dobles dermed fra 6 til 12 plasser.

– Konkurransen på Financial Times rangeringer har økt, sier rektor Inge Jan Henjesand ved Handelshøyskolen BI i en pressemelding.

Han viser til at årets rangering inkluderer fem flere universiteter enn ifjor.

- Vi er fornøyd med at BI holder en stabil plassering, utvidelsen tatt i betraktning, sier Henjesand.

Vurdere nå også lønnsutvikling

Financial Times (FT) har i år gjennomført den første store endringen i rangeringsmetoden som ligger bak kåringen siden den ble lansert i 2005. FT henter nå også inn informasjon om studentens første jobb etter at han eller hun ble uteksaminert.

Disse dataene blir så sammenstilt med data om studentenes nåværende jobb, tre år etter uteksamineringen. På denne måten kalkulerer FT lønnsutviklingen i de første årene av karrièren og dette har blitt et nytt rangeringskriterium i årets kåring.

BI og NHH konkurrerer begge med sitt siviløkonomstudium i rangeringen.

- Vårt langsiktige mål er selvsagt å klatre på denne listen. Med i overkant av ca. 15.000 handelshøyskoler verden over er det et kvalitetsstempel i seg selv å være på listen, sier BI-rektor Inge Jan Henjesand.

NHH best i Norge

Til tross for at fem nye universiteter er tatt inn i kåringen, holder NHH stand på plass 65 i kåringen. NHHs nye rektor, Øystein Thøgersen, slår seg imidlertid ikke til ro med å være den beste utdanningsinstitusjonen i Norge.

- Vi har som ambisjon å hevde oss mot våre aller fremste europeiske konkurrenter. I arbeidet med den nye strategien blir det viktig å se hvilke grep vi kan gjøre for å klatre på listen, sier Thøgersen i en pressemelding.

CEMS-programmet, som NHH tilbyr sammen med 28 ledende handelshøyskoler, kommer på 9. plass i FTs rangering.

Briter klatrer fra franskmenn

Det sveitsiske St. Gallen-universitetet holder stand på toppen av listen i årets kåring, fulgt av HEC Paris og IE Business School.

Se listen her (ekstern lenke)

Det er britiske og franske skoler som dominerer FTs liste. Blant de 95 skolene på listen er 24 franske og 18 britiske.

Mer enn halvparten av de britiske skolene klatrer i rangeringen, mens kun én av de franske skolene gjør det samme. Mens en tredjedel av de britiske skolene klatrer mer enn fem plasser i rangeringen, faller to tredjedeler av de franske skolene med over fem plasser. Det er særlig kriteriene knyttet til lønnsutvikling og karrièreutvikling som gjør at britiske skoler gjør det bedre enn franske i årets rangering. (Vilkår)

Advokat langer ut mot bilister, gående og syklende som forsinker Strava-tidene
Les Christian Lundin sitt leserbrev i DN i lenken under.
01:25
Publisert: