Styret ved Handelshøyskolen BI har valgt Åse Aulie Michelet (66) som ny styreleder for en treårsperiode. Hun tar over etter Knut Haanæs, som ikke ønsket gjenvalg etter tre år som styreleder.

Michelet blir BIs første kvinnelige styreleder på 12 år. Gunn Wærsted var forrige kvinne på topp, fra 2000 til 2006.

Michelet har hatt styreverv i store, norske selskaper som Orkla, Norske Skog, Yara og Cermaq. Hun har også hatt en rekke topplederstillinger i næringslivet. Michelet var konsernsjef i Marine Harvest fra 2008 og frem til 2010, da hun ble kastet av styret.

– Åse Aulie Michelet har sterk næringslivserfaring fra flere bransjer, styreerfaring, og dokumentert ledererfaring fra forskningsbasert næringsvirksomhet, sier leder av nominasjonskomiteen, Håkon Haugli, i en pressemelding fra skolen.

Michelet er utdannet farmasøyt og startet sin karriere som forsker i Nycomed i 1979 og har blant annet vært administrerende direktør i GE Healthcare Norge.

Hun er for tiden styreleder for Inven2 AS og Spin Chip Diagnostics AS, og styremedlem i Odfjell SE, Terveystalo Oy og Royal Greenland AS.

Hilde Bjørnland blir prorektor

BI-styret har dessuten godjent å tilsette tre nye prorektorer ved den private handelshøyskolen med drøyt 20.000 studenter.

Professor Hilde C. Bjørnland ved Handelshøyskolen BI.
Professor Hilde C. Bjørnland ved Handelshøyskolen BI. (Foto: Hanna Kristin Hjardar)

Professor Hilde C. Bjørnland blir prorektor for forskning og fagressurser, professor Bendik Meling Samuelsen blir prorektor for studier og programmer, og professor Amir Sasson blir prorektor for innovasjon og outreach. De tre prorektorene tilsettes i åremål for perioden 2018 – 2022.

– Jeg ser frem til å bruke min erfaring og engasjement til å styrke BIs gjennomslagskraft på den internasjonale forskningsarenaen, sier Bjørnland i pressemeldingen.

Hun får ansvaret for BIs åtte institutter, mer enn 350 faglige ansatte, phd-programmene, bibliotekstjenester og læringsressurser.

Både styrelederen og prorektorene begynner i jobben 1. august. (Vilkår)

Fantastiske Storebrand-tall ødelegger DNs veddemål med Trøim
02:37 Min
Publisert: