Så langt i 2018 har 1712 personer søkt seg til et av masterprogrammene ved Handelshøyskolen BI, der 753 av de er internasjonale søkere, viser en fersk oversikt fra skolen.

Handelshøyskolen har studiesteder i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. Ifjor søkte 1508 studenter seg til et av masterprogrammene ved studiestedet. Blant dem var 631 internasjonale søkere.

Så langt i 2018 har 491 studenter og 195 internasjonale studenter akseptert studietilbudet de har fått. Det betyr at det er 19 prosent flere internasjonale studenter som har søkt seg til et av skolens masterprogrammer, og 34 prosent flere som aksepterer studietilbudet de får.

Flere søkere

Høyskolen har også hatt en økning i antall søkere. Så langt i år er det 14 prosent flere som har søkt seg til et av masterprogrammene sammenlignet med samme periode i fjor.

– Det er gledelig å se at det stadig er flere som ønsker å studere ved BI, og spesielt at det er en jevn økning av utenlandske studenter som søker seg til programmene våre i Norge. Dette er en bekreftelse på den faglige tyngden BI kan tilby i tøff internasjonal konkurranse, sier Marius Eriksen, divisjonsdirektør for heltidsstudier ved Handelshøyskolen BI i en pressemelding.

Han opplyser i meldingen at søkertallet viser at kvaliteten på de internasjonale søkerne har gått opp, samtidig som flere utenlandske studenter aksepterer studietilbudet.

Businessanalyse på topp

På det nye masterprogrammet «Business Analytics» har 75 studenter akseptert tilbudet, hvor 49 av de er utenlandske søkere.

Søndag er siste frist for å søke høyere utdannelse gjennom Samordna Opptak. Privatskolen er ikke en del av Samordna Opptak, og har med det løpende opptak frem til skolestart. Søkertallene for 2018 er derfor foreløpige. (Vilkår)

Derfor blir fripolisene dine forvaltet dårlig
Anita Hoemsnes forklarer deg hva fripoliser er og hvordan de best kan forvaltes.
01:53
Publisert: