Tidligere i år ble det kjent at lave søkertall gjorde at universitetet hadde innstilt til nullopptak på bachelorstudiet i 2019. Programansvarlig Bengt Engan sier til Bodø Nu at søkertallet har falt betydelig de siste årene.

– I tillegg har mange sluttet før de er ferdige. Det har igjen gjort at vi har kommet ned i et antall studenter som er for lavt til at vi får lov til å fortsette.

I april skrev Avisa Nordland at det kun var 19 søkere som hadde journalistikk i Bodø som sitt førstevalg.

Ingen ansatte blir ifølge Engan sagt opp som følge av nedleggelsen.

Politisk redaktør i Nordlys, Skjalg Fjellheim, som selv har tatt journalistutdannelsen i Bodø, synes avviklingen er trist.

– Den har vært med på å styrke journalistikken i hele landsdelen og har gitt god rekruttering til redaksjonene, sier han.

Nå håper han at Nord-Norges store redaksjoner kan møtes for å diskutere hva som kan gjøres.

– Jeg tror absolutt vi vil merke dette. Vi har hatt gode praksisstudenter i alle år. Vi har hatt stort utbytte av det. Å få være med på å lære opp en ny generasjon journalister har vært en sann glede, og en viktig del av vår organisasjon, sier Fjellheim til Bodø Nu.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Her ankommer Michael Cohen rettsbygningen for å motta dommen
Donald Trumps tidligere advokat, Michael Cohen, ankom rettsbygningen på Manhatten, New York sammen med sin kone og to tenåringsbarn for å motta sin dom.
00:00
Publisert: