Administrasjonen sto overfor åtte føderale stevninger og protestaksjoner fra hundrevis av universiteter. Kravet ble 6. juli fremmet av amerikanske immigrasjons- og tollmyndigheter og ville ha fått store konsekvenser for tusener av utenlandske studenter.

Les bakgrunn for saken: USA kaster ut utenlandske studenter som har nettundervisning

De nye reglene krevde at studentene skulle ha undervisning med lærere for å kunne videreføre sin oppholdstillatelse.

Mange var derfor stilt overfor valget mellom å avbryte studiet i USA, hvis de bare fikk nettundervisning ved sitt lærested, eller melde overgang til et annet lærested som hadde undervisning med personlig frammøte.

Beslutning om å oppheve de nye reglene ble kunngjort under en høring i Boston i forbindelse med en føderal stevning, En lokal dommer opplyste at vedtaket fra 6. juli var omgjort og at forholdene for studentene gikk tilbake til det de var.

Leder i Norsk Studentorganisasjon Andreas Trohjell sier at norske studenter i USA nå får forutsigbarhet for sine studier.

– Tiden mellom 6. juli og nå har vært tung for de berørte, sier han.

Også president Hanna Flood i Association of Norwegian Students Abroad er glad for mer forutsigbarhet i en ellers uforutsigbar tid.

– Det gir nok mange litt mer ro til å fokusere på studiene når de vet at de ikke må pakke sakene sine og dra i nærmeste fremtid, sier Flood.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.