Nesten 70 prosent av bachelorstudentene ved Handelshøyskolen BI fullfører ikke graden på normert tid. Det viser ferske tall fra Handelshøyskolen BI, presentert av studentavisen Inside.

Dette betyr at kun litt over 30 prosent av bachelorstudentene fullfører etter tre år.

Fullføringsfristen er på fem år, det vil si to år etter normert tid, og andelen som fullfører innen den fristen er cirka 57 prosent.

Les også: Vil gi turbo-bonus til studenter og skoler

På master er antallet som gjennomfører på normert tid noe høyere. Rundt 55 – 60 prosent av alle masterstudentene fullfører studiene innen to år.

Tallene omfatter alle som starter på første år av et studieløp, og inkluderer derfor også frafall underveis i studiet.

Les også:

- Urimelig mange som får A og B

- Ikke bare på BI

Administrasjonssjef for bachelorprogram på BI, Kjersti Gummerson, forklarer tallene slik:

– Det er vanlig å bruke lengre tid. Det er ikke bare på BI, men andre steder også. På BI vet vi at studentene jobber mye ved siden av studiene, og kanskje undervurderer hvor mye skolen krever. Noen har familie og får barn i løpet av studiet, sier hun til DN.no.

En student Inside har snakket med mener hovedgrunnen er at mange studenter tror at de bare kan «cruise» gjennom en bachelor uten å møte i timene, eller lese på egenhånd.

Les også: Tjener på stressede studenter

- Flere fullfører til normert tid

BI skal ha jobbet lenge for å forhindre nettopp frafall og flere studenter som ikke fullfører til normert tid.

Det er blant annet blitt innført arbeidskrav i første- og andreårskurs.

– Dette har ført til at færre studenter har falt fra de siste årene og at flere nå fullfører til normert tid, sier Gummerson.

Hun påpeker at antallet som fullfører på normert tid tidligere har vært nede i 25 prosent.

– Vi har en fleksibel studiemodell, som gjør at det er lett å hoppe over på deltid og nettstudier, hvis man finner ut at man har problemer med å følge tempoet på heltidsstudiet. Det er det en del som gjør.

Les også: Brødrene som snur døgnet før eksamen

Hjelper førsteklassingene

Administrasjonssjefen sier det er første året som er tyngst for studentene, og at det er her BI må jobbe for å få studentene gjennom. Derfor har BI det siste året igangsatt studentbaserte veiledningsgrupper.

– Dette gjør at førsteklassingene kan følges opp av eldre studentveiledere. Vi har også kurs i studiemestring og eksamensangstforebygging, sier hun.

– Hvilken studieretning har lavest gjennomføringsgrad?

– Det er ikke godt å si, da det er små forskjeller og varierer over tid. Det jeg kan si er at det er noe høyere fullføringsgrad for siviløkonomer. Det kan skyldes høyere opptakskrav og at de må gjøre det bra for å kvalifisere seg til masterdelen av studiet, sier Gummerson.

 

Les også på DN.no/talent:

Her er landets dyreste og billigste studenter

- Utbrente små voksne

- MBA er blitt et fy-ord

Universitetet vil kreve motivasjonsbrev

Slik kan du få lønn for USA-studiene (talentblogg)

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.