I fjor ble det gjennomført 1448 doktorgradsdisputaser i Norge, opplyser Nordisk Institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning (NIFU).

Det er en nedgang på 5 prosent fra toppåret 2013, da det ble gjennomført 1524 doktorgrader i Norge.

Nedgangen skyldes at færre menn tok doktorgrad i fjor. Blant kvinner økte antall doktorgrader.

I 2014 tok 730 kvinner doktorgrad, mot 718 doktorgrader blant menn.

Det er første gang det er registrert flere kvinnelige enn mannlige doktorgrader i løpet av et år, ifølge NIFU.

Doblet siden 2006

Det har i de siste årene vært en kraftig økning i antall kvinner som avlegger doktorgrad. Siden 2006 er antallet kvinnelige doktorgrader mer enn doblet.

I fjor var det en økning i antall doktorgrader i humaniora og samfunnsvitenskap, mens det derimot var en nedgang i alle andre fagområder. Størst var nedgangen i teknologi, medisin og helsefag.

Kvinnene er, ifølge NIFU, best representert i medisin og helsefag, med en andel på 60 prosent av de avlagte gradene. Derimot er menn best representert i teknologi, med en andel på 67 prosent av gradene.

Meld deg på DN Talents nyhetsbrev og følg oss på Facebook for å holde deg oppdatert på student- og karrierenyheter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Norwegian stiger fem prosent, SAS faller tre prosent

- Yes, det var 50 millioner rett ut av vinduet

Finansinntekter på 2,7 milliarder ble ikke oppgitt