– Det er en tid for alt. Jeg har vært toppleder i over 20 år, seks av disse som rektor ved NTNU. Det har vært et privilegium. Så har mitt og Merete Kvidals forhold nå utløst noen utfordrende dilemmaer for NTNU. Samlet sett mener jeg derfor tidspunktet er riktig for å gi stafettpinnen videre, sier Bovim i en pressemelding.

I sommer ble det kjent at Kvidal og Bovim hadde blitt kjærester. På den tiden var Kvidal direktør for økonomi og eiendom ved NTNU, men sluttet i ledergruppen etter at forholdet ble kjent.

Merete Kvidal jobber nå som prosjektdirektør for campusutvikling på NTNU.
Merete Kvidal jobber nå som prosjektdirektør for campusutvikling på NTNU. (Foto: Privat via Twitter)

Det var NRK som først omtalte saken.

Konstituert rektor

Rektors stedfortreder og prorektor for utdanning, Anne Borg, er av styret blitt utnevnt til konstituert rektor frem til nytt åremål lyses ut.

Bovim har vært rektor på NTNU siden 2013, og skal ifølge pressemeldingen arbeide med «undervisnings- og forskningspolitiske oppgaver ved NTNU og være til disposisjon for NTNUs ledelse» i tiden som kommer. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.