12.071 personer har søkt seg til et studieprogram ved Handelshøyskolen BI til høsten, viser ferske tall skolen. Antallet søkere har økt med fem prosent sammenlignet med 2016.

Handelshøyskolen, som har studiesteder i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger, tiltrekker seg stadig flere internasjonale studenter. De foreløpige tallene viser at mer enn én fjerdedel av årets søkere er utlendinger.

BI-rektor Inge Jan Henjesand trekker frem at skolens masterprogrammer undervises på engelsk og har de siste årene opplevd «en vesentlig økning i antall internasjonale studenter».

Privatskolen er ikke en del av Samordna Opptak, som torsdag formiddag offentliggjorde søkertall til en rekke offentlige utdannelsesinstitusjoner. Disse hadde søknadsfrist 15. april. BI har i stedet løpende opptak og søkertallene er foreløpige.

20 prosent flere mastersøkere

Sammenlignet med i fjor har antall søkere til BIs fem masterprogrammer økt med 20 prosent, til 3800. Andelen internasjonale søkere har økt fra 52 til 60 prosent.

- At flere ønsker å ta en mastergrad kan være et tegn på at flere søker faglig tyngde for å stille sterkere i tøff konkurranse i et internasjonalt arbeidsliv i kontinuerlig endring, sier Henjesand i en pressemelding.

84 prosent av de 1234 søkerne til skolens engelskspråklige bachelorgradstilbud er utlendinger. Det totale antallet søkere hit har økt med 24 prosent sammenlignet med i fjor, mens andelen utlendinger har økt med noen få prosentpoeng.

Det gjenstår å se hvor mange av søkerne som er kvalifiserte og velger å faktisk begynne på studiene til høsten. Av BIs totalt drøyt 20.000 studenter var rundt 10 prosent utenlandske i 2016, ifølge Norsk senter for forskningsdata. 

Andelen internasjonale studenter på Norges Handelshøyskole i 2016 var 14 prosent (484 av 3427 studenter). På NTNU, Norges største universitet med nesten 40.000 studenter, var andelen 9 prosent i fjor, ifølge samme statistikk.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Trang bolig? Ole-Magnus (32) har funnet smarte løsninger.
Med rekordhøye boligpriser må flere klare seg på mindre plass. Ole-Magnus (32) har funnet smarte løsninger.
00:22 Min
Publisert: