Studentene ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold krever at høyskoledirektør Kai Mjøsund trekker seg fra sin stilling med umiddelbar virkning.

Kravet kommer frem i en melding som ble godkjent av forsamlingen i Studentparlamentet onsdag kveld.

Årsaken er to saker som har dukket opp i kjølvannet av fusjonen mellom høyskolene i Buskerud og Vestfold 1. januar:

  • Det er blitt avdekket massiv og ulovlig overtidsbruk ved Høgskolen i Buskerud ifjor. To høyskoleansatte fikk mer enn en halv million kroner hver i overtidsbetaling. Totalt ble det betalt ut 13 millioner kroner i overtid i 2013.

  • Høgskolen i Buskerud satt av tre millioner kroner til flytting av Kongsberg-avdelingen. Regningen blir 20 ganger så stor. Flyttekostnadene på 58 millioner ble ikke kjent før etter at skolen fusjonerte med Vestfold - som nå må bli med å spleise.

Begge sakene ble behandlet på skolens styremøte tidligere denne måneden. Studentparlamentet skriver at på bakgrunn av de to sakene «har ikke studentene tillit til at dagens høyskoledirektør er egnet til å drive Norges nest største høyskole».

Mjøsund var direktør ved Høgskolen i Buskerud, og ble fra 1. januar direktør for den fusjonerte høyskolen.

«Lovbrudd må få følger»

Studentparlament-leder Ida Huitfeldt føler seg ført bak lyset.

– Dette er informasjon som burde ha kommet tydelig frem i fusjonsprosessen og i budsjettarbeidet for den fusjonerte høyskolen, sier Huitfeldt i en melding om flytteregningen.

DN har lagt frem hele meldingen fra Studentparlamentet for høyskoledirektør Kai Mjøsund, som skriver «ingen kommentar» i en epost til DN.

Kunnskapsdepartementet skriver i en rapport at det ser «meget alvorlig på den regelstridige bruken av overtid», og krever strakstiltak. Rapporten ble skrevet etter et dialogmøte med skolen i april.

Huitfeldt mener bruken av planlagt overtid i det omfanget som var ved Høgskolen i Buskerud er et alvorlig lovbrudd.

– Det er naturlig at det også må få følger for de enkeltpersoner som var ansvarlig for dette.

Også rektor Petter Aasen, som frem til 1. januar kun var rektor i Vestfold, har sagt til DN at han ble overrasket da både overtidsbruken og flytteregningen kom frem i lyset etter fusjonen.

– Jeg ga klar beskjed om at den praksisen ikke skal videreføres, her skal vi holde oss innenfor lovens ramme, sa Aasen til DN om overtidsbruken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.