FNs organisasjon for utdanning, Unesco, har etter mange års prosess godkjent en konvensjon som skal sikre internasjonal anerkjennelse av høyere utdanning og innføringen av et godkjent kvalifikasjonspass. Under et møte i Paris denne uken ble konvensjonen vedtatt.

– Dette er gode tiltak som vil styrke integreringen av særlig flyktninger, sier statsråd for høyere utdanning Iselin Nybø (V) til Vårt Land.

Hun forteller at Norge har vært en pådriver i saken som startet mens SVs Tora Aasland var statsråd for forskning og høyere utdanning.

Kvalifikasjonsvurdering

Konvensjonen innebærer at en persons kvalifikasjoner er noe en skal kunne ta med seg og få anerkjent, uansett hvor i verden man reiser. Flyktninger med høyere utdanning kan få en kvalifikasjonsvurdering selv om de mangler skriftlig dokumentasjon på utdanningen sin.

Alle med norsk utdanning som ønsker å få denne godkjent i land utenfor Europa, vil få større rettssikkerhet i godkjenningsprosessen i landet de søker godkjenning i.

Med ordningen vil en også innføre et eget kvalifikasjonspass.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.