De vil gjøre koding obligatorisk i skolen, opprette 1.000 flere studieplasser og kartlegge behovet for arbeidskraft.

- Regjeringen svikter ungene og fremtiden om de ikke nå trapper opp undervisning i koding i grunnskolen, bygger ut 1000 flere IT-studieplasser og legger opp en strategi for hvordan heve den digitale kompetansen til alle yrkesgrupper, sier Heidi Austlid, administrerende direktør i IKT-Norge.

Sammen med arbeidstakerorganisasjonene NITO og Tekna og arbeidsgiverorganisasjonen Abelia krever IKT-Norge et nasjonalt løft for å heve IT-kompetansen i Norge. Utgangspunktet er bra, men internasjonale rangeringer viser at vi sakker akterut.

- Å investere i digitale ferdigheter hos barn, studenter, arbeidstakere og toppledere er både avgjørende for den enkelte og for vår evne til omstilling, næringsutvikling og til å møte store samfunnsutfordringer innen f.eks. helse og klima, sier Håkon Haugli administrerende direktør i Abelia.

Organisasjonene viser til at en ekspertgruppe anbefaler å opprette et nytt teknologifag i grunnskolen der elevene får opplæring i programmering. Fra i høst fikk ungdomsskoleelever på 146 skoler tilbud om koding som valgfag. Men det er langt fra nok, mener organisasjonene.

- Vi trenger en helhetlig satsing som strekker seg fra tidlig i skolen til kompetansepåbygging i arbeidslivet, sier direktør for samfunnspolitikk Terje Sletnes i Tekna.

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcasten om at penger er gratis: Rentenivået er unormalt lavt, og økonomene har ikke filla peiling på hvorfor. DNs utgavesjef Terje Erikstad og makrojournalist Einar Takla diskuterer med finansjournalist Marte Ramuz Eriksen hva som skal til for å få Øystein Olsen og andre sentralbanksjefer i zen.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

More is more
Mercedes fjerner taket på superbilen AMG GT, og trimmer den samtidig.
00:52
Publisert:

Sjekk den nye, spreke suven fra BMW
BMW fyller x-rekken med ny modell.
00:55
Publisert: