De nye skiltene ved Oslomet vakte stor oppmerksomhet og debatt da det engelske navnet «Oslo Metropolitan University» ble prioritert fremfor den norske versjonen av navnet: «Storbyuniversitet».

Til sammen er 6300 nye skilt satt opp i tilknytning til det nye universitetet, som tidligere het Høyskolen i Oslo og Akershus. Prisen for omskiltingen er på fem millioner kroner.

Nettstedet Khrono skriver onsdag at flere skiltene satt opp uten tillatelse fra Plan- og bygningsetaten.

Khrono får bekreftet fra Plan- og bygningsetatens kommunikasjonsdirektør, Trude Isaksen, at skiltene utenfor Pilestredet 42, 46, 50 og 52 i Oslo er satt opp uten tillatelse. I tillegg skal hovedskiltet på Campus Kjeller i Skedsmo være satt opp uten tillatelse etter det Khrono får opplyst av kommunen.

Gebyr eller fjerning

Dersom skiltene blir godkjent i ettertid får man et tilleggsgebyr for å ha satt i gang uten tillatelse. Dersom universitetet ikke får tillatelse, må skiltene fjernes får Khrono opplyst av Plan og bygg i Oslo.

Asbjørn Seim, direktør for OsloMets Divisjon for digitalisering og infrastruktur, forteller til nettstedet at de fleste nye skiltene har fått godkjennelse, men at noen er hengt opp slik at de er klare til studiestart.

Språkkritikk

Forfatter og språkviter Helene Uri har kommet med krass kritikk av skiltene i et tidligere intervju med DN.

– Skiltene burde tas ned, selv om det er synd både for skolebudsjettet, folks skattepenger, og miljøet, sa hun i intervjuet.

Uri mener at et norsk universitet bør ha et norsk navn som sitt hovednavn.

Rektor Curt Rice har forsvart både navnet og skiltene.

– Det argumenteres for at det er pålagt å bruke hele det offisielle navnet i skiltingen. Det stemmer ikke, og er et oppdiktet prinsipp. Deretter har vi valgt å skille det norske fra det engelske av kommunikasjonsfaglige grunner, som er en avgjørelse vi står for, sa Rice til DN.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Å være toppleder er toppidrett
Berit Svendsen, Skandinavia-sjef i Telenor, om å være toppleder i Telenor.
01:14
Publisert: