Hun understreker overfor VG at ingenting blir klart om skoleåpning før torsdag.

– Det er åpenbart at det vil være behov for en god del hjemmeundervisning selv om vi åpner skolene gradvis. Det vil være mange steder der det er vanskelig å samle alle elevene fysisk på skolen fortsatt, sier kunnskapsministeren.

Hun tror en vanlig skolehverdag blir vanskelig frem mot sommeren – og ber folk være forberedt på at det kan fortsette utover høsten.

Pengene er en del av forslaget til revidert nasjonalbudsjett.

I næringsorganisasjonen IKT-Norge er de glade over at regjeringen ser verdien av de digitale læringsverktøyene som har hatt en eksplosiv bruk under pandemien.

– Koronakrisen har gitt oss mulighet til å hente ut verdiene av tilgjengelig teknologi og digitale ressurser. Samtidig har det vist oss de utfordringene utdannelsessektoren står overfor ved å ta i bruk digitale læremidler, sier spesialrådgiver Heidi Austlid i IKT-Norge til NTB.

Hun sier at man i fortsettelsen må satse på tre ting parallelt:

– Vi må ha et mangfold av digitale læremidler i alle fag, på alle nivå. Vi må ha systematisk satsing på lærernes digitale pedagogiske kompetanse og vi må ha tilstrekkelig digitalt utstyr til alle elever, sier Austlid.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.