I 2020 gikk to milliarder kroner til å dekke skolepenger ved private læresteder i Norge

Antallet som skylder Lånekassen én million kroner eller mer, har økt kraftig de siste årene. Hver femte av disse har bare studert i Norge.

Publisert: Oppdatert:

Student Marielle Torgersen (33), her på Drammen bibliotek, mistet deltidsjobben på kafé under korona. Hun er likevel ikke bekymret for mulighetene etter hun er ferdig med en bachelor i hotelledelse: – Nei da, jeg har fullt troen på at dette bare røsker litt i røttene på bransjen jeg skal ut i, og at det åpner seg en masse nye muligheter når jeg er ferdig. Så jeg får satse på at jeg blir en av dem som griper en mulighet.
Student Marielle Torgersen (33), her på Drammen bibliotek, mistet deltidsjobben på kafé under korona. Hun er likevel ikke bekymret for mulighetene etter hun er ferdig med en bachelor i hotelledelse: – Nei da, jeg har fullt troen på at dette bare røsker litt i røttene på bransjen jeg skal ut i, og at det åpner seg en masse nye muligheter når jeg er ferdig. Så jeg får satse på at jeg blir en av dem som griper en mulighet. (Foto: Per Thrana)