2,4 prosent av dem som avla mastergraden sin i 2016 er i dag arbeidsledige.

Det fremgår i en rapport utarbeidet av Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning (NIFU). NIFU-rapporten kartlegger arbeidsmarkedssituasjonen to til tre år etter eksamen.

– Det viser at det er svært gode tider i arbeidsmarkedet for dem med en mastergrad, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V).

Utdanningsbakgrunn gir ulike utslag

Om lag 4 prosent av realistene, samfunnsviterne og humanistene er arbeidsledige.

2,5 prosent av sivilingeniørene er arbeidsledige, mens under 1 prosent av juristene og siviløkonomene står uten jobb.

To til tre år etter eksamen er det 36 prosent som rapporterer om at de er overutdannet – en nedgang på 46 prosent et halvt år etter eksamen.

Advarer mot hvilepute

Norsk Studentorganisasjon (NSO) sier at tallene viser at det er god kvalitet på utdanning i Norge, men advarer om å ikke la de bli en hvilepute.

– Selv om disse tallene viser en positiv trend, kan vi ikke la de bli en hvilepute for å fortsatt jobbe med å heve kvaliteten i høyere utdanning, skriver NSO-leder Marte Øien i en epost til NTB.

– Arbeidslivet står overfor en stor omstilling, som vil kreve et enda tettere samarbeid mellom høyere utdanning og arbeidslivet for å tilpasse seg fremtidens behov, skriver Øien videre.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.