– Etterspørselen etter teknologisk og realfaglig kompetanse er igjen stor, og dette viser at de som velger en høy utdannelse innen disse fagene, velger lurt. De aller fleste er i jobb kort tid etter avsluttede studier, sier Tekna-president Lise Lyngsnes Randeberg i en pressemelding.

Fagforeningen, som har 81.000 medlemmer med mastergrad innen teknologi, realfag eller naturvitenskap, gjennomfører en årlig undersøkelse blant sine medlemmer. Årets undersøkelse viser at 91 prosent av dem som avsluttet utdannelsen i fjor sommer, hadde fått jobb innen fem måneder etter at de var ferdige med å studere. Det er den høyeste andelen som er i jobb siden 2013.

1.150 av 2.346 medlemmer har svart på undersøkelsen, noe som tilsvarer en svarprosent på 49.

Antallet som rapporterte at de var arbeidsledige, var under 7 prosent.

Til sammenligning rapporterte over 16 prosent at de var ledige i 2016, da krisen i oljesektoren hadde rammet arbeidsmarkedet. Ledighetstallene nærmer seg nå nivået fra før oljekrisen, da ledigheten fem måneder etter studieslutt lå på 5 prosent.

Undersøkelsen viser også at 72 prosent hadde fått jobb før de var ferdige med studiene.

– Det er et tegn på at det er hard konkurranse mellom virksomhetene om de beste kandidatene når rekrutteringen starter tidlig, sier Randeberg.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.