– Økningen skal gå til å støtte opp om den ekstraordinære satsingen på studentboliger. Dermed vil en rekke viktige studentboligprosjekter få tilsagn om lån allerede i år, skriver kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H) i en pressemelding.

I tillegg til den økte lånerammen bevilger Kunnskapsdepartementet 370 millioner kroner ekstra til bygging av nye studentboliger.

Seks nye prosjekter får lån

Blant byggeprosjektene som nå får lån, er ett i Ås, ett i Stanger, ett i Volda og tre prosjekter i Oslo.

– Det betyr at flere studenter får tilgang til et rimelig og forutsigbart boligtilbud raskere, skriver forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) i pressemeldingen.

Ap krever studentboliger i hele landet

Arbeiderpartiets høyere utdannelsespolitiske talsperson, Nina Sandberg, frykter regjeringen ikke vil følge opp løftene.

– Det er fint at regjeringen nok en gang lover å bygge flere studentboliger. Men det gjorde de i statsbudsjettet i fjor også, og da halverte de bevilgningene underveis og brøt løftene, skriver Sandberg i en epost til NTB.

Hun mener at studentene er lei av bortforklaringene.

– Nå må statsråden som øverste ansvarlige sørge for å fjerne unødige hindre og få på plass nye eller nyrenoverte boliger i hele landet, avslutter Sandberg.

Norsk studentorganisasjon fornøyd

Norsk studentorganisasjon roser derimot regjeringen.

– Vi er svært fornøyde med at regjeringen øker lånerammen til disse prosjektene. Dette vil gjøre det mulig for flere prosjekter å bli ferdigstilt, som igjen vil medføre at flere studentboliger blir tilgjengelig for studentene, skriver organisasjonens leder, Marte Øien, i en pressemelding.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.