Lånekassen åpnet denne uken for søknader om studielån, og oppfordrer alle som har fått bekreftet studieplass fra høsten av om å søke allerede nå.

– Så fort du har fått studieplass, bør du søke om støtte. Jo tidligere du søker, jo mindre slipper du å bekymre deg for om du har penger på konto til studiestart, uttaler Nina Schanke Funnemark, administrerende direktør i Lånekassen i en melding fra Lånekassen.

For å få innvilget søknad om støtte må lærestedet ha bekreftet studieplassen. Søker du studieplass for første gang, er imidlertid hovedopptaket først 20.juli. Første utbetaling skjer i uansett ikke før i starten av august. Fristen for å søke støtte for høstsemesteret er 15. november.

Gjennom Lånekassens støttekalkulator kan du selv beregne hvor mye lån og stipend du kan få. Du søker via Dine sider på lanekassen.no.

Nye stipendregler

Nytt for studieåret 2019/20 er at du som går på høyskole eller universitet må fullføre en hel grad for å få full omgjøring fra lån til stipend, det vil si at 40 prosent av lånet gjøres om til stipend. Du kan fortsatt få 25 prosent av lånet gjort om til stipend etterhvert som du består - og får studiepoeng - men de resterende 15 prosentene blir først gjort om til stipend når graden er i boks.

Fra og med neste studieår vil fulltidsstudenter som tar høyere utdannelse eller fagskoleutdannelse kunne få studiestøtte i 11 måneder, mot tidligere ti.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.