Financial Times' 2019-liste over verdens 100 beste mastergrader innen økonomi og administrasjon byr på få overraskelser.

De tre øverste plassene går til University of St. Gallen i Sveits, HEC i Paris og London Business School, og slik har toppsjiktet sett ut de tre siste årene, bortsett fra at sistnevnte skole måtte tåle en fjerdeplass i 2017.

Stockholm School of Economics havner på en 13. plass, mens Copenhagen Business School er nummer 45.

NHH har igjen Norges beste mastergrad innen økonomi og administrasjon, men havner helt nede på 70. plass, riktig nok to plasser opp fra i fjor. I 2017 endte NHH på en 65. plass.

NHH-masteren har alltid vært rangert som landets beste.

– Høyskolen har vært en del av den prestisjetunge rangeringen siden 2005 og har jobbet målrettet i flere år med å styrke kvaliteten på masterutdannelsen innen økonomi og administrasjon, skriver NHH i en pressemelding mandag morgen.

BI havner på 88. plass, ned fra 87. plass i fjor. I 2017 endte BI på 77. plass.

Se hele Financial Times' liste her (ekstern lenke).

Gode tider for masterkandidater

Majoriteten av studentene ved NHH får jobb før de er ferdig utdannet. 98,8 prosent har relevant jobb to år etter studiet, viser kandidatundersøkelsen deres fra 2018, som ble utført av Sammen Råd og Karriere.

I det hele tatt er det svært gode tider for kandidater med en mastergrad:

Bare 2,4 prosent av dem som avla mastergraden sin i 2016 er i dag arbeidsledige. Men under én prosent av juristene og siviløkonomene står uten jobb.

Det fremgår i en rapport utarbeidet av Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning (Nifu). NIFU-rapporten kartlegger arbeidsmarkedssituasjonen to til tre år etter eksamen.

Norsk Studentorganisasjon (NSO) sier at tallene viser at det er god kvalitet på utdannelse i Norge, men advarer om å ikke la det bli en hvilepute.

– Selv om disse tallene viser en positiv trend, kan vi ikke la det bli en hvilepute for å fortsatt jobbe med å heve kvaliteten i høyere utdannelse, skriver NSO-leder Marte Øien i en epost til NTB.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.