Bråket startet da student Sander A. R. Eilertsen skrev et innlegg i studentavisen K7 Bulletin og Bergens Tidende under tittelen «Et nikkedukkehjem. Det er noe fullstendig galt på NHH».

NHH-student Sander Eilertsen omtaler studiestedet som «et nikkedukkehjem».
NHH-student Sander Eilertsen omtaler studiestedet som «et nikkedukkehjem». (Foto: Privat)

Tredjeårsstudent Eilertsen tar her et knusende oppgjør med det han beskriver som et sjokkerende dårlig studentmiljø, blant annet i studentforeningen og idrettsforeningen ved skolen, som liker å fremstå som Norges fremste på å utdanne morgendagens ledere.

– Han stempler mange tusen studenter som sosiopatiske klovner, svarer Erik Skutle, NHH-student og vararepresentant til Stortinget for Høyre. Han svarte Eilertsen i et innlegg som ble publisert i K7 Bulletin to dager senere.

Erik Skutle, NHH-student og vararepresentant til Stortinget for Høyre, går kraftig i rette med kritikken fra medstudent Eilertsen.
Erik Skutle, NHH-student og vararepresentant til Stortinget for Høyre, går kraftig i rette med kritikken fra medstudent Eilertsen. (Foto: Roger Neumann/VG/NTB Scanpix)

«Hat, fortvilelse og desperasjon»

Eilertsen beskriver et studentmiljø preget av spisse albuer og mangel på empati, der femprosenteliten dyrkes og dominerer. Han mener studenter fryses ut fra sosiale aktiviteter, og han kritiserer blant annet et system med opptaksprøver for å delta i alt fra turgrupper til fotball og kanonball, der de som kjenner noen fra før eller stråler av selvtillit og ekstroverte personlighetstrekk, vinner frem.

Eilertsen sier han så dette klart da han i praksis i næringslivet oppdaget det han beskriver som «byllene i NHH-miljøet». Fra tyske Münster, der han nå er på utveksling, sier han de negative sidene ved NHH-miljøet bare ble tydeligere.

Det krasse svaret fra Skutle hilser han velkommen, og påpeker at målet nettopp er å skape debatt og bevissthet om skolemiljøet på NHH.

– Jeg sier ikke at hver eneste student ved NHH er sosiopat. Men det er en retning og et miljø som dominerer, og som er skadelig. Det er stor forskjell på ærgjerrighet og grådighet, og er det noe jeg har lært i næringslivet, er det at en bedrift er et lagspill og at personlig grådighet ikke har noen plass, sier Eilertsen.

Han tror noe av svakheten ved studentmiljøet er at de fleste studentene kommer rett fra skolebenken, og ikke har noen erfaring fra næringslivet eller arbeidslivet.

– Mange studenter tror næringslivet handler om «survival of the fittest», og at for å vinne selv må noen andre tape, sier Eilertsen.

Han kritiserer også drikkepresset ved skolen samt fravær av debatt om trakassering og Metoo-kampanjen. For ikke å snakke om NHHs kanal på Jodel, et sosialt medium der registrerte brukere i Bergensområdet kan poste og kommentere.

«Det er uten sidestykke det største oppkommet av menneskelig kloakk jeg noen gang har sett i et sosialt medium. Kanalen er et sammensurium av hat, fortvilelse og ren desperasjon,» skriver Eilertsen, og sier han har sammenlignet med tilsvarende kanal på BI og jusen, studier med miljøer som gjerne sammenlignes med NHH.

Spisse albuer i gallauniform

I innlegget beskriver Eilertsen velkomsten han opplevde på NHH som førsteårsstudent:

«I første kull var jeg på min første, og antageligvis siste internaften. For en slagmark. Jeg opplevde å bli dyttet bort i køer, fikk haugevis av dritt slengt i trynet, først og fremst av menn i midten av tyveårene, ikledd diverse «galla»-uniformer og slips i farger dere helt sikkert kjenner til. Det eneste tilfellet jeg har opplevd noe lignende, er hvordan vennene mine og jeg, og andre likesinnede russ holdt på som forblåste og virkelighetsfjerne 18-åringer i russetiden. Forskjellen er naturligvis at vi var nettopp idiotiske 18-åringer, og ikke 27-år gamle voksne med rennefart inn i ledende samfunnsposisjoner. Denne dyttingen er symbolsk for hvordan mye av kulturen oppleves på NHH. Makan til albuekultur har jeg aldri vært borti. Enten det er på vorspiel med medstudenter, i kantinen, forbrødring eller lignende, handler mye om å fremsnakke seg selv. Denne darwinistiske dyrkingen av egoet er åpenbart helt håpløs for å tilegne seg noe som kan minne om innsikt. Og hvordan står det da til med lederegenskapene?»

«Det blir gjentatt til det kjedsommelige, at vi NHH-studenter er fremtidens ledere. Hvor egnet er vi egentlig til å lede?» spør Eilertsen retorisk.

– Det er altfor mange elementer ved NHH-kulturen som ødelegger egenskapene for fremtidige ledere, sier han.

Innrømmer kulturproblemer

NHH-rektor Øystein Thøgersen innrømmer at det er negative sider ved studentmiljøet.

– Vi er kjent med noen av tendensene. Men når det er sagt, er vi stolte av miljøet, men vi er ikke fornøyde, fordi vi har veldig høye mål og alle skal med, sier Thøgersen.

NHH-rektor Øystein Thøgersen innrømmer at det finnes negative sider ved studentmiljøet på skolen.
NHH-rektor Øystein Thøgersen innrømmer at det finnes negative sider ved studentmiljøet på skolen. (Foto: Paul S. Amundsen)

Han vil holde fast ved den siste tids linje med mindre vekt på alkohol under studentarrangementer, og vil heller tenne den faglige gnisten.

Thøgersen trekker samtidig frem en trivselsundersøkelse fra 2017 som viser at 84 prosent av studentene er veldig fornøyd eller fornøyd med å studere på NHH. Han er heller ikke udelt enig i at lukkede studentgrupper er negativt, men at det må være en balanse mellom åpne og lukkede grupper.

Student Skutle tar hardere i og mener Eilertsen må ta seg sammen, og at han i stedet for å klage står fritt til å starte egne studentgrupper. Skutle begynte på NHH i 2012, men hadde en pause på fire år for å vikariere for statsminister Erna Solberg på Stortinget. Han er nå tilbake, og mener ting går riktig vei.

– Jeg påstår ikke at alt er perfekt ved NHH, men jeg merker at tilbudene og studentmassen nå er mer mangfoldig nå enn i 2012, sier han.

Han reagerer på det han oppfatter som stempling av en hel studentgruppe fra Eilertsens side.

På trygg avstand i Tyskland er Eilertsen selv strålende fornøyd med debatten han nå har startet.

– Innlegget var krast, men det var helt nødvendig. Tilbakemeldingene har vært påfallende positive og støttende, både fra kjente og ukjente, sier han.(Vilkår)

Dette ser de store bedriftene etter hos gründere
Espen Wiik fra Orkla Ventures røper hva de store bedriftene ser etter i første møte med en startup.
02:04
Publisert: