— Nord universitet har siden etableringen stått i store endringer og omstillinger, og selv om dette har vært tre krevende år for meg som rektor, er jeg svært takknemlig for at jeg har fått lov til å bidra i denne viktige perioden med å bygge det nye Nord universitet sammen med 1.200 ansatte og 12.000 studenter, sier Bjørn Olsen i en pressemelding fra Nord som blant annet nettstedet Khrono gjengir fredag ettermiddag.

Olsen har vært rektor ved universitetet siden 2016. Da fusjonerte Universitetet i Nordland med høyskolene i Nord-Trøndelag og Nesna.

Khrono omtaler både samarbeidsproblemer mellom styret og rektor/administrasjonen samt et tilsyn som er startet på et av doktorgradsprogrammene ved universitetet. Nokut (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen) frykter at kvaliteten ikke er god nok. Dersom doktorgradsprogrammet ikke blir godkjent, kan Nord miste sin status som universitet, skriver nettstedet. Det trekker også frem at høyere utdannelsesminister Iselin Nybø nylig kom ubedt til universitetsstyret for å «snakke alvor».

Olsen har hatt permisjon fra stillingen som professor ved handelshøyskolen ved universitet og går nå tilbake til denne, ifølge meldingen.

Prorektor Hanne Solheim Hansen konstitueres som rektor.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

To av disse fem næringslivstoppene har ikke vaskehjelp
Men alle har en mening om forslaget om å gi skattefradrag for hjemmetjenester som kjøpes hvitt.
01:26 Min
Publisert: