86,6 prosent av studentene som var ferdige på Norges Handelshøyskole (NHH) våren 2014 oppgir at de fikk jobb innen et halvt år.

Det viser skolens nye arbeidsmarkedsundersøkelse, som 247 avgangsstudenter (58,9 prosent) svarte på.

Andelen i jobb er noe lavere enn tidligere år. Blant 2013- og 2012-kullet var henholdsvis 92,3 prosent og 94 prosent i arbeid innen seks måneder. De aller fleste oppgir at denne jobben er relevant.

Les også: Se hvilke økonomistudenter som er landets mest og minst fornøyde

7,7 prosent av studentene var fortsatt jobbsøkende seks måneder etter siste eksamen. Noen av disse oppgir riktignok at de fikk jobb i februar, to måneder senere.

70 prosent av studentene, og flere kvinner enn menn, fikk jobb før de var ferdige med studiene.

– Det er gledelig å se at arbeidsmarkedet fremdeles er godt for siviløkonomer fra NHH. Lønnsnivået øker stadig, og de aller fleste kommer i arbeid før de er ferdige med studiet eller kort tid etter, sier rektor Frøystein Gjesdal i en pressemelding fra skolen.

Test deg selv: Hvor mye kan du om økonomi?

Startlønn: 500.000+

Masterstudentene oppgir en brutto startlønn på i snitt 454.000 kroner. Veksten på to prosent sammenlignet med forrige kull er noe svakere enn tidligere år.

Totallønnen inkludert ekstrainntekter som bonus og overbetaling er 536.000 kroner.

Det er høyere enn siviløkonomene BI, som i snitt hadde en total startlønn på 478.000 kroner ifjor.

Den gjennomsnittlige startlønnen for en siviløkonom er ifølge medlemsorganisasjonen Econa 446.000 kroner. Ferske sivilingeniører starter høyere enn dette, men blir tatt igjen av økonomene etter få år i jobb.

91,2 prosent av studentene oppgir i tillegg å ha ekstrainntekter som bonus og overtidsbetaling. Gjennomsnittlig ekstrainntekt er 90.000 kroner, men denne trekkes opp av noen få og svært høye verdier, heter det i rapporten. Medianen er på 66.000 kroner.

Halvparten blir revisor eller konsulent

De aller fleste NHH-studentene (87,6 prosent) finner sin første jobb i privat sektor, ifølge undersøkelsen. Her er revisjons- og konsulentbransjen de største, som kaprer rundt én fjerdedel av studentene hver.

Den største nedgangen er innen olje og gass. Andelen som ender opp i denne bransjen er halvert siden 2012 og 2013, fra ti prosent til fem prosent.

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.